När man fyller år.


Den 8 februari 1976 föddes en liten flicka cirka två veckor för sent. Men fint folk kommer ju som bekant sent och denna lilla flicka tyckte dessutom att det var en bra idé att hälsa världen välkommen genom att trycka ut sin finaste sida först, rumpan. Kanske inte till sin mammas stora förtjusning men så vart det.

Det är 36 år sedan nu och det är svårt att förstå, jag minns fortfarande min tolvårsdag då jag fick en tvåfärgad Cresent med bockstyre och 12 växlar i födelsedagspresent. Eller när jag fyllde 20 och fick gå på Systembolaget och handla själv. Mamma var med och var givetvis tvungen att påpeka att jag minsann fyllde år idag. Gud va jag tyckte det var pinsamt men jag fick ett stort grattis av kassörskan i alla fall. (tror jag köpte en flaska vitt vin).

Jag minns när jag fyllde 24 och mina vänner ordnade en överraskningsfest för mig. Jag minns min första födelsedag med Johan, då jag blev uppvaktad på sängen med presenter för första gången på många år.

& i morgon är det dags igen, födelsedag. & jag har bakat tårta som vi ska äta till frukost. Bästa frukosten ever. Tårta och varm choklad. Vi brukar inte äta tårta till frukost men i morgon kväll ska vi på restaurang så vi hinner inte tårta på kvällen och då får det bli på morgonen. & dagen till ära har jag bakat en riktig 70-talstårta. Orange, vit & brun. Som en hyllning till årtiondet jag föddes och de färger min mor klädde mig i (av de foto jag fått se i alla fall).

& så ska jag äntligen få öppna Wallapaketet! Plus en "massa" andra paket (fler än ett i alla fall, tror jag). Älskar paket. Hurra.

Kommentarer

Populära inlägg