När man får oväntat besök

Klart vi har larm suckers.

Klockan är runt halv nio på morgonen och jag, jag sover djupt. Plötligt vaknar jag av att det ringer på dörren. Här? Nu? Vad är klockan?
Yrvaket funderar jag allvarligt på att strunta i att svara men stiger sen upp för jag tycker det är lite märkligt. Vi väntar oss ingen och jag ska egentligen inte vara hemma.

Jag, fortfarande i pyjamas, går in i Willes rum och tittar ut på framsidan (bakom gardinen), tänker att det kanske är en försäljare av något slag och det orkar jag inte öppna för. Så jag står där och spanar (som en gammal hemmafru i en amerikansk film) och till slut ser jag en kille som går från ytterdörren och mot vår grind. Det är bara det att på vägen dit kollar han ingående på våra cyklar och runt omkring. Lite för ingående. Så där som man inte riktigt gör hos andra.

Då reagerar jag, öppnar fönstret och undrar vad han vill. Han blir lite överrumplad och säger att han letar efter vår grannes nummer (dvs huset bredvid). Jag frågar då vem han söker och killer påstår då att han bor där.

Yeah well, inte så troligt va? Jag känner mina grannar. Jag säger det till honom, "Det gör du inte". Då fnyser han åt mig, viftar bort mig med handen och går från vårt hus.

Jag ringer polisen som lovar att skicka något, sen ringer jag Johan och berättar och han råder mig att använda larmknappet på vårt larm (för givetvis har vi larm på huset) eftersom man aldrig vet hur lång tid det tar innan polisen kommer. Så jag larmar där också och strax därefter ringer de upp, jag förklarar läget och säger att jag ringt polisen men de lovar att skicka en vakt i alla fall, för att kolla läget (de har ju fler kunder i området).

Jag lägger på men har fortfarande Johan på mobilen då jag ser polisen stega in på framsidan. Det tog inte många minuter, jag är imponerad.

Jag öppnar, fortfarande i pyjamas och med håret på ände och så där mojsig i ansiktet som man är när man sover djupt, och förklarar läget, ger ett signalement (jacka och mössa) och de säger att de ska leta i området. Sen går de igen. Jag låser ordentligt och går sedan tillbaka till sovrummet, lite yrvaken men också lite lite skärrad.

Snart ringer det på dörren igen, jag far in i Willes rum igen och tittar ut, ser en Securitasbil (Securitasbil = stabilt) och går ner för att öppna. Förklarar läget igen (han visste ju det mesta redan) och berättar att polisen varit där etc. Han frågar då om killen hade en viss färg på mössan. Ja sa jag, det hade han. Då har polisen tagit honom sa vakten.

Vakten begav sig av men snart därefter ringde nya poliser på och ville höra min berättelse igen plus säkra lite spår (nåväl, de tittade sig runt omkring i alla fall men det känns mycket mer CSI med att de "säkrade spår"). De berättade också att de hade gripit mannen och han hade väl en historia om vad han gjorde i området, tydligen hade han ringt på hos fler för det var minst en till som hade ringt polisen och varit misstänksam.

High life i förorten med andra ord. & jag bara tänker på vad som hade hänt om jag inte var hemma eller om jag inte hade vaknat av ringsignalen. Hade han varit korkad nog att bryta sig in i huset trots att vi har larm?

& han kan ha vilken historia han vill för polisen, jag är 100% övertygad om att han antingen rekade läget inför ett inbrott eller skulle göra inbrott nu. & det förstår nog både polis och väktare så förhoppningsvis är de extra mycket på allerten nu.

Jag är i alla fall väldigt glad att vi har larm och att både polis och väktare kom så snabbt. Annars hade den här dagen nog inte varit så rolig. 

Kommentarer

  1. Vi installerade larm EFTER vårt inbrott. Så jävla korkade att inte installera när vi flyttade in. Särskilt med tanke på att vi inte har några grannar som kan vara så där uppmärksamma som du var i dag.

    SvaraRadera
  2. Hu, så obehagligt. Vi har inget larm. Men det man är rädd för är ju just det, att någon ska gå in när man är hemma. Läskigt som attan.

    Skönt att du hann reagera!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg