Att hitta ett vettigt hotell i New York

Foto taget i Meatpacking district Maj 2010

Så har vi äntligen bokat hotell i New York, efter femtioelva vändor fram och tillbaka. Det enda jag visste var att jag denna gången inte ville bo på Hotel 17, mest för att jag nu gjort det fyra gånger och det räcker, det finns fler kvarter att se på Manhattan.

& jag vart så oerhört sugen på att på i Greenwich Village, Soho eller Chelsea. Eller på lyxhotell vid Central Park. Dvs ungefär varandras motsatser.

Vilket gjorde det oändligt svårt att välja. Det fanns tex det fantastiska New York Palace, som varit med i Gossip Girl massor av gånger och som är urtjusigt. Där kunde man bo fantastiskt lyxigt med inkluderad frukost, lunch, vy från 39 våningen eller uppåt osv. Men det kostade givetvis en peng. & det fick jag inte med sambon på. & han hade givetvis rätt, det är bortslängda pengar när man är i New York, den tiden man spenderar på hotellet vill man inte direkt spendera på hotellet, om jag gör mig rättförstådd.

Det som ingick var frukost, loungaccess med drinkar och små tilltugg fram till halv nio på kvällen. Men man vill ju ta drinkarna på olika ställen, där man är, just då, on the fly. & frukost, det finns i varje gathörn, det behöver man inte betala 3000 extra för. & det kanske är vettigt när man är på affärsresa i Bejing och hotellet man bor på ligger en bra bit från centrum (för övrigt är avståenden i Bejing monsteriösa, alltså verkligen gigantiska.). Då är det najs med en sådan lounge, när det inte finns krogar, barer etc runt hörnet och frukosten serveras ur ett hål i väggen i grannhuset.

Men så är det ju inte i NY.

Så  jag insåg att min idé var befängd och övergav den. Även om det sannerligen var billigt för att vara ett snyggvehotell. En dag så kanske...

Men nu hittade jag ett annat hotell, Hampton Inn Manhattan - Soho. Fruktansvärd (alltså verkligen fruktansvärd) hotellsida, beställde dock via hotels.com plus kollade trip advisor, fått bra betyg överallt. & så ligger det kanon, Downtown Soho, strax nedanför Greenwich Village, nära Chinatown och Little Italy.

Vi har beställt ett rum med City view, högt upp hoppas jag, och så ingår det frukost, om man skulle ha blodsockerfall och bli tvungen att få i sig något snabbt innan man drar ut på stan så är det alltid ett plus. Det finns en terrass på 19e våningen med utsikt över Hudson River, där kan jag tänka mig att sitta en stund och koppla av.

& på dagarna ligger all världens shopping precis utanför hotelldörren, det är nära till Battery Park, till Ground Zero etc. Vi kan se frihetsgudinnan, åka båt osv,

Jag tror det blir bra det här.

Ja.

Det tror jag.

Kommentarer

  1. Jösses vad trevligt det låter! Jag hoppas på, nej jag kräver en utförlig beskrivning av denna resa!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg