Euphoria

Bild från DN

Melodifestivalen i kväll, ett tag undrade jag hur det här skulle sluta, det var några år sen jag följde melodifestivalen men så här dåligt kan det väl inte ha varit? Alltså, vart har jag hamnat? After Ski i Åre?

Jag blev nästan förbannad på den dåliga kvalitéen och på att artisterna/låtskrivarna på allvar tror att de har en chans att vinna tävlingen (det kanske de inte tror men någonstans måste de ju ändå ha en tro på sin egen låt), eller att deras låtar skulle ha en chans i den stora tävlingen.

När Dead by April satte i gång så visste jag inte riktigt vad jag skulle ta vägen. Jag kan gilla hård musik, men ett band som försöker vara en riktigt dålig kopia av Linking Park gör mig bara irriterad. & med dålig menar jag sångaren som påminde om en after skiartist vars högsta dröm är att få träffa  Backstreet boys, smädjande blickar och löjligt kråmande på scen. Bandet verkade ju förvirrat, halva bandet ville vara NKOTB, andra halvan ville vara Megadeath. Bestäm er liksom.

& jag ska inte ens skriva vad jag tyckte om Marie Sernholt. Jo det ska jag. Någon som minns låten? Är ett tight, tight, tight, guldfodral en manöver för att dölja hur dålig låten egentligen är? Jag skulle vilja minnas texten, inte veta vad Marie åt (eller inte åt) till lunch.

Usch.

& det för mig till kvällens höjdpunkt. Fröken Loreen. Vilken dame, vilken röst, vilken fantastisk utstrålning, vilket nummer. Det räckte med några sekunder för att jag skulle utroppa henne till vinnare, det var sån klasskillnad att det inte behövdes speciellt mycket för att förstå vilken låt som skulle kamma hem det. & jag tror att Loreen har stor chans på att ta hem hela skiten.

Det var så mycket "So you think you can dance"-koreografi & Nigel hade älskat henne och Mary hade skrikit så att glasrutorna hade krackelerat. & Mia hade kallat det beautiful (& hade givetvis varit den som koreograferade dansen).

Det där asiatiska, lite tai chi, med inslag av capoeira och lite indianinfluenser.  I kombination med låten och Loreen. Så jäkla vackert.

Här ser ni Youtubeklipp på Loreens insats från SVT.

Bild lånad från musikevent.se - fotograf Peter Knutsson.

Vad jag önskar de kunde skippa alla de här deltävlingarna och bara vaska fram tio ok låtar till en enda final. Eller om de hade lyckats få fram 32 bra låtar. Men det lät ju uppenbart nog aldrig hända.

Kommentarer

  1. Loreen = Kate Bush goes Titiyo goes Kleerup. Tycker jag. Hon var klart bäst. Jag gillade inte henne förra året, men föll pladask i år. Wow.

    SvaraRadera
  2. Ja, precis så. Vilken bra beskrivning. Jag tänkte också Titiyo och Kleerup igår och sen då ett litet uns Kate Bush.

    Jag såg inte förra året när hon var med men jag gillade definitivt vad jag såg i går.

    & det är den låten som nu går på repeat :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg