Drömmar om sommaren
Jag hostar så att jag knappt får luft och tittar ut på det grå, tråkiga, intetsägande vädret. & så drömmer jag mig bort, bort till en av de bästa semestrar jag någonsin varit på. Min & Johans första solsemester. En romatisk resa med bil genom Europa med otaliga stopp på små tyska orter, italienska vingårdar, ett dåligt italienska hotell, ett fantastiskt italienskt hotell, och flådiga städer vid rivieran.

Vi besökte sju länder den där sommaren. & det var helt fantastiskt.

Till slut kom vi fram till vår destination Antibes. Åhh, Antibes, denna vackra pärla, detta lugn, denna magi. Vi bodde ute på cap d'antibes, mitt på halvön kan man säga, på ett lugnt litet hotell som jag skulle kunna ha bosatt mig på för evigt, så underbart var det. Trots ett litet rum, och trots att vi fick gå en bit till stan. Men det var helt ok, när man har semester har man inte bråttom någonstans, och det är helt ok, ja kanske till och med nödvändigt för själen, att  få vandra omkring bland gigantiska hus och tallar för att ta sig till någon annanstans.

& jag vill inget hellre än att åka tillbaka. Få ligga vid den underbara poolen, känns lugnet, kunna läsa pocketbok efter pocketbok, sippa på lite vin, känna solens strålar kittla min varma hud för att sedan svalka sig i den ljuvliga poolen. Att bara vara. Det är sådant jag behöver för att bli full av energi

Att sitta på en poolkant och doppa fötterna i vattnet, tänka på absolut ingenting annat än att det är skönt att vara där, just där, just då. Slänga en blick över axeln bort mot den man älskar, få en blinkning tillbaka och ett leende som säger allt det där bara ett leende kan göra.

Det tänker jag på när jag ligger här och hostar och tittar ut på det gråaste vädret. Att någon annanstans är himlen vackert blå och har en varm sol, den blåaste av pooler och det finns en tillvaro man inte gärna lämnar.

Kommentarer

 1. Halloj!
  Såg dig inne hos "Att vara någons fru" och såg att du varit sjuk. Hoppas att det är bättre nu och att dessa bilder blir verklighet snart.
  Det verkar underbart det ni gjorde. Bila omkring och se en massa nya platser.
  Måste funderas på.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg