Det var den 22:a augusti år 2000
Det var den 14:e augusti 2000.

Förstod hon hur lite som var kvar när jag lämnade henne den där augustikvällen, förstod hon att vi aldrig skulle ses igen? Förstod hon det som jag inte förstod?

Att det var vår sista dag.

När jag lämnade henne den kvällen trodde jag att vi hade mer tid, fler dagar,  mer. För linjer hade flyttats, suddats ut, förlorat sin mening. Gränser hade tänjts och dagar blivit till veckor som blivit till år. & jag trodde vi hade mer tid.

Det tog slut där någonstan, någonstans mellan hopp och förtvivlan, mellan solbrända lår och saltstänkt hår, mellan våra gråtfyllda samtal och våra skratt som ekade över det medelhavsvarma torget. Någonstans där, kanske på gatan utanför, kanske när jag var på väg hem. Där och då, då gick livet ur henne i en säng någon annanstans, någonstans där jag inte var.  Någonstans där jag inte kunde krypa upp och säga farväl, någonstans där jag inte kunde hålla handen och trösta när livet var som svårast.

Det var en varm augustieftermiddag när hon lämnade mig. Det var den 22:a augusti 2000.

& det enda jag minns var avsaknaden av hennes ord. Att jag inte förstod då. Saker som alltid blivit sagda sades plötsligt inte. Jag borde ha förstått, jag borde ha vetat. Att när saker inte sägs, då är det något annat som sägs, något man borde veta.

Vi kom hem en regning eftermiddag och hon var den enda jag ville träffa.

Men hon var den enda jag inte fick träffa.

& någonstans fanns det säkert en mening med allt, det fanns en anledning till att jag inte var där, en anledning till att jag inte var hemma. Det var på grund av henne jag inte var där. På något logiskt sätt går det ihop, som om det var meningen, som om allt var meningen men att det egentligen inte spelar någon roll.

För jag var inte där när hon tog sitt sista andetag. & för det gråter jag även idag.

Kommentarer

 1. Åh, vad fint du skriver samtidigt som jag bara vill gråta.

  Vi har just haft en årsdag av en liten flicka, 13 år som lämnade oss. Cancer, På bara ett par dagar lämnade hon familj och alla vänner helt utan förvarning.

  Det ofattbara.

  skickar styrkekramar till dig <3

  Anna

  SvaraRadera
 2. <3 gör ont och kan inte föreställa mig hur det kan kännas...
  saknaden måste vara enorm...

  SvaraRadera
 3. Ååå va fint du skriver, du sätter verkligen ord på känslorna.

  <3

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för era kommentarer. De värmer :-)

  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg