De bästaste av vänner.

Till alla mina fina vänner.

Tröttheten blev lite för grandios i går, somnade redan innan åtta och sov som ett litet barn ända tills klockan inte ringde i morse. Underbara, underbara ostörda sömn. Som jag har saknat dig.

Jag är fortfarande trött och seg. Det är säkert många faktorer som spelar in men det väljer jag att inte fokusera så mycket på. I stället fokuserar jag på bra saker. Som att jag ska ha födelsedagsfest i morgon med de mest fantastiska av vänner, vänner man kan lita på och som ställer upp i alla situationer.

Faktiskt. & kunde jag skulle jag skriva en kärleksförklaring* till dem här och nu. Men jag nöjer mig med att konstatera att vissa av dem har ställt upp mer än vad de själva nog vet. & vissa av dem har nu varit med i halva mitt liv. Nästan.

Det är kärlek det. Att fortfarande vara vänner och tycka om varandra många, många år senare. Att stå ut, eller till och med gilla och föredra sina olikheter, sina egenheter, sina särskildheter. Ja föredra sin särskildheter.

För det är det som gör dem så speciella. Någon som skrattar så man blir alldeles varm & mjuk inombords, någon som alltid står vid ens sida och struntar i att frågar hur man mår, för de vet redan, någon som bara är där, någon som följer med på alla ens upptåg och gör dem speciella. & vissa som är alla de där sakerna.

Med vissa skrattar man så man får ont i käkmusklerna och tränar magen så att man får träningsvärk dagen efter. Med vissa ligger man på en solvarm strand när det värsta inträffar, vissa kramar om en då man faller som en fura. Vissa dricker man cava med i Barcelona två gånger på en sommar. Alla har lyssnat stoiskt när jag ältat och vissa har jag skällt på när de inte satt sig själv främst (eller någon av mina vänner främst).

Någon har varit med mig när jag fått svåra besked och inte gått därifrån, någon har varit den första jag har ringt när jag har haft något bra att berätta.
Alla vill jag ha med när jag firar något bra, alla vill jag ha med när jag sörjer det som var.

Som ni förstår, jag har några av de mest fantastiska människor till vänner. Sådana som det känns som en ynnest att man känner. Sådana som gör att man lever upp och ser det fina i tillvaron, som berättar om vikten att använda "sånt där shampoo", som man kan le med trots att livet är svårt, sådana men inte behöver ringa varje dag, utan finns där ändå.

Fina, fina ni!


*Nu blev det en liten kärleksförklaring trots allt. Det får ni stå ut med.

Kommentarer

  1. Att du har så fina vänner omkring dig är för att du själv är en sådan underbar vän :-)

    SvaraRadera
  2. Men sicken fin present! Underbart med sådana vänner! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg