Så vad är du bra på?

Bild lånad från Ambijans blog
.
Vi har hittat på en rutin som vi kör varje kväll vid barnens läggning. Den heter "Tre bra saker" och går ut på att barnen varje kväll säger tre saker de tycker att de är bra på, eller som de gjort bra under dagen. Detta är ett obligatorium hemma hos oss nu, om man någonsing råkar glömma det så påminner barnen oss direkt, vilket är jättebra.

& för varje bra sak gör vi en high five, som att förstärka det braiga.

Det behöver absolut inte vara några storartade grejer, snarare sådant som de själva tycker att de är bra på, som att äta godis, som att vara snäll mot en kompis, som att ha dukat av bordet. Att ha varit bra på att titta på Star wars. Ja ni fattar, vad som helst.

På detta vis hoppas vi att vi stärker barnens självbild, att de är bra på saker och att man ska framhäva dem på ett roligt och bra sätt.

Det hela kommer från en föreläsning som jag var på i våras där en kvinna från konsultbolaget Sogeti berättade hur dålig vi är på att säga att vi faktiskt är bra på saker. Inte bäst, bra. För vi är ju bra på så mycket men säger det sällan eller aldrig. & frågar man någon så kanske de kan komma på ett par tre saker de är bra på men sen då? Så vi måste bli bättre på att ge oss själva lite kred för att vi faktiskt är bra på så mycket.

& vi där i salen märkte att det stämde ju ganska bra, vi var urdåliga på att säga vad vi var bra på. Några få saker "Mitt jobb", "Laga mat", "Sticka" kom fram men sen blev det trögare och trögare att komma på saker. & så borde det ju inte vara.

Det gav mig en rejäl funderare och jag vill absolut inte att barnen ska känna att de inte är bra på saker, snarare tvärt om, man är ju bra på så mycket (Bra, inte bäst, det räcker så). & jag är själv urdålig på att komma på saker så jag måste öva mig jag med.

Jag är bra på:

Att blogga, Fotografera, Läsa böcker, Sy, Laga mat, Ge bort roliga presenter, Slå in paket, Åka rullskridskor, Promenera, Sola, Projektleda, Planera, Vara snäll, Tänka på andra, Shoppa, Skriva listor, Att vara social
 
Så nu är frågan: Vad är du bra på?
 

Kommentarer

  1. Jag är bra på äta, faktiskt så bra att jag skulle vilja kalla det en superkraft, den är jag ungefär lika bra på att prata...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg