Nästan vår med vackra snödropparMåndag den 9 januari och det är tre månader till nästa lediga dag (påsk). Inte så pjåkigt tänker jag, även om kollegorna nog inte alls menade det i några positiva ordalag när de yttrade orden i morse. Men jag tänker att nionde januari! Då har ju halva januari nästan gått (matte har aldrig varit min starka sida) och det är ju fantastiskt bra för januari känns innan som en ganska seg månad och nu har ju nästan halva redan gått. & det blir flera minuter ljusare varje dag, t.ex är det en skillnad på 25 minuter från i dag till nästa onsdag (18 jan). Det är ju i princip en halvtimme vilket är så bra så att jag vill göra soldansen som tack varje eftermiddag.

Jag räknar kallt med att våren inte är längre bort än cirka två månader, då följer jag förra årets utveckling vilket visar att vi hängde i trädgården i början av mars och knipsade rosbuskar, rensade löv och svor ännu inte över de miljontals lökarna som skulle visa sig husera i våra rabatter. Bokhäcken, som nu är brun och tråkig, kommer vara frodigt grön i början av Maj. Husets förra ägarinna fyller år den 8 maj och då brukade alltid häcken vara grönskande och frodig så det datumet går vi också på. & tänk, det är bara fyra månader dit.

Vårkläderna börjar komma i affärerna och man är sugen på nya, pastelliga fina tröjor, fina vickiga kjolar och våriga färger. Lägga undan de tjocka jackorna och få ta fram de fina kapporna eller lilla skinnjackan. Visst ska det bli underbart?

Ja så det är liksom inte så mycket att klaga på. & om ni inte tror mig så är faktiskt våren redan på G, vi har fått snödroppar i vår trädgård. Det måste bara vara ett vårtecken (jag glömmer helt sonika bort att vintern i vanliga fall inträffar right about now i Malmö/Lundområdet, det är muntrare så). 

Kommentarer

Populära inlägg