Granen står så grön och grann i stugan.


Nu är vår fina Kungsgran inburen och får stå och hänga ut sig lite. Johan har borrat en massa hål i stammen så att vårt kära träd kan suga i sig så mycket vatten den bara behöver. Granen har även fått en sockerbit, skröna eller ej.

Jag vet inte om det syns på bilden men det är en rejäl gran, ca tre meter hög och två meter bred. Tur vi har ett stort hus att husera granen i :-)

Någon gång ska vi använda oss av det faktum att vi har 5,20 i takhöjd på sina ställen, och köpa en kommunal gran (vet förstås inte vart man får tag i så stora granar, eller vilken slags julgransfot som kan passa, eller hur i helskotta man ska klara av att dels klä granen men framför allt, hur sätter man dit stjärnan i toppen?)

När det gäller gran är jag benhård, det enda som duger är en kungsgran, luktar förvisso mindre men det är så skönt att slippa allt barr och så är de så täta och vackra. & fint gröna i färgen.

Resten av familjen är i väg och rider, eller tittar på när I rider rättare sagt, och jag ska ta och klä granen. Får se vad det blir för dekorationer i år. Troligtvis rött och guld eller bara rött. Nästa år funderar jag på vita dekorationer men jag är inte säker på att Johan är så förtjust i att jag släpar hem ännu fler kartonger med juldekorationer... vi har ju redan sex kartonger :-)

Nä, dags att sätta fart! Bild på det färdiga resultatet kommer senare.

Kommentarer

Populära inlägg