Var god röj


Så har den sista rundan av nerpackning och förberedelser inför den stora målningen påbörjats. Willes rum är nu nästan tomt, enbart säng, garderober samt ett skåp står kvar. De ska plockas ner i morgon då vi får lite hjälp av en kompis.

Idag har vi fått ovärderlig hjälp av Daniel som hjälpte Johan slita loss och baxa ut garderoberna från vårt sovrum. De satt fast med enorma spikar (se bilden ovan) så det tog en liten stund. Men nu är de helt borta och vårt sovrum ser mycket större ut. Under garderoberna fanns det dock inget golv (vilket Johan iofs anade) så när ommålningen är klar är det dags att byta golvet, vi tänkte göra det i samband med renoveringen för då är rummen tomma och det bör gå ganska snabbt. I dag har vi ett dåligt laminatbjörkgolv (eller något sånt) som är riktigt skabbigt, det böjer sig och alla skarvar syns.

På söndag kväll ska alla rum förutom vardagsrummet, köket och Inez rum vara totalt tömda. Då får vi sova i vardagsrummet för kl 0800 på måndagsmorgon kommer målarna (Hjärups måleri) och då ska allt vara förberett så att de kan börja jobba. Två veckor senare ska det hela vara klart och som jag längtar. Jag längtar tills väggarna är vita, Willes tapet uppsatt, tills golvet är lagt, tills jag kan lägga in mina kläder i den nya garderoben och tills det är ordning här igen. För kaoset som följer med en renovering är sådär kul och motiverande att befinna sig i. Men vi ska nog stå ut, det är en begränsad tid som tur var. & förhoppningsvis blir det ju ett alldeles strålande resultat när de är klara.


Johan & Daniel bär garderober
Marbodalgarderob. Visste inte ens att det fanns. Hus 25 bor vi i (tydligen, eller så har de satt i fel garderober )

Under de borttagna garderoberna.

Gipsvägg och ingen tapet. Här ska bli vitt vitt och mer vitt
Willes rum. Hans svarta säng ser förvisso brun ut men är faktiskt svart.
Nästa gång ni ser detta rummet är det vitt med fina stjärnor.

Golv lister och tapet ska bort.

Kommentarer

Populära inlägg