I, the log lady

I går anlände äntligen veden vi beställt för ungefär en månad sen, vi var i det längsta osäkra på om det faktiskt skulle bli något (den här gången heller). Men, när vi kom hem stod han (han = någon random kille med skön nordskånsk dialekt man knappt förstår) där och väntade med en enormt last med ved. Ja ni ser själva på bilderna. Det var hur mycket som helst.

Vi delade dock veden med två grannar, de tog en respektive två kubik vardera. Till oss blev det fem kubik över... Det tog tre timmar att forsla veden, lava den ordentligt och städa undan det sista skröfset. Tre. Timmar. Smaka på den. Att jag inte har träningsvärk idag är ett under, faktiskt har jag mer känningar av gårdagens massage än jag har av att ha böjt sig ner en sådär 789 gånger.

Men nu har vi ved för ett tag framöver. Här ska det eldas. Så snart vi har fått i ordning vår öppna spis. Vi köpte eldfast tegel för att göra i ordning spisen men vi fick två vänsterbitar när vi behövde en höger och en vänster. Typiskt. När Johan sen försökte byta till en högersten visade det sig att de inte hade några högerstenar, de hade fått fel i beställningen (grattis). Så nu får vi vänta på att de får in nya. Förhoppningsvis kommer de nästa vecka. Då ska här bli eldat av!

Kommentarer

Populära inlägg