Olle Berg har försvunnit!

Det är något mystiskt på gång, Olle Berg är försvunnen. Kanske inte på det personliga planet men på webben finns han plötsligt inte att finna. Märkligt. & jag som behöver hans god råd när det gäller gräsmattan. Tur man minns lite av hans (eller Weibulls) visa ord. Såg förresten ett forum där många ifrågasatte Olle Berg, att han var sponsrad av Weibulls etc etc. Men om han får ett bra resultat så struntar jag i vem som sponsrat honom. Huvudsaken är att det fungerar, och det kunde personer på forumet intyga, de påstod sig ha sett hans gräsmatta av en eller annan anledning. Det kan iofs också vara båg men så säger vissa om månlandningen och VM i Sverige 1958. 

Hur som haver. För några veckor sen spankulerade jag omkring på den mindre vackra gräsmattan med en vattenkanna fylld med Ferrogent och vatten för att bli av med mossan. Mossan svartnade bums vilket var fantastiskt. Ännu bättre var att vi faktiskt inte hade så mycket mossa. Nu var det dags för att gödsla gräsmattan, men redan igår tyckte jag att den hade fått för mycket sol så jag gick över den ganska rejält med vattenslangen. Så idag, när barnen lämnat boet för några dagar, var det dags. Solen hade försvunnit från gräsets toppar och jag gjorde mig redo med Weibulls Super Gramino och spridarvagnen. Ok, lättare sagt än gjort. Jag läste på förpackningen och tittade på vagnen. Vagnen hade flera olika lägen, som är beroende av hur stora gödselkorn man har. Men ingenstans på påsen stod det vilket läge man skulle ha. Så det fick bli till att treva sig fram. vilket resulterade i lite väl mycket gödsel på sina ställen i början av turen, innan jag fick in rätt fart och läge.

På förpackningen står det att det räcker till 300-400 kvm men det tror jag inte på, jag gjorde av med hela och jag har för mig att Mr Berg skrev på sin sida att en påse räcker till ca 100 kvm. Får väl se om jag har övergödslat kanske :-) Men det ska vara ett bra gödsel som är långtidsverkande, no more mossa! Efter gödselrundan var det dags att vattna igen, det ska man göra med jämna mellanrum för bästa resultat. Så, nu är det bara att vänta, stödså och gödsla mer, klippa osv osv. Jag har förvandlats till fröken gräsmatta. Inte helt väntat. 

Men förhoppningsvis blir det bra, och det är rätt trevligt att påta i trädgården. Även om kirskålen håller på att trötta ut mig. Nu rycker jag dem bara, sen åker rötterna så gott det går. Det är en strategi god som någon.

Under tiden jag pysslat med gräsmattan har Johan jobbat på vårt nya projekt, men det skriver jag om en annan dag!

Kommentarer

Populära inlägg