Vi och vår trädgård

Nu börjar det bli lite fason och styrning på torpet, Johan har jobbat hårt med såg och sekatör. Rosbuskar är nedklippta, fruktträden är tuktade, hallonplantorna är uppdragna, vinrankan är nerdragen etc. Jag har fortsatt att rensa rabatterna och har nu fyllt sex stora platssäckar med gamla löv, plus att vi har stora berg av avklippta grenar. Det får bli en tripp till tippen en dag m.a.o.

Som tur var har vi fått finfin hjälp av I & W, de är duktiga i trädgården och har både räfsat och plockat löv. W har dessutom grävt lite i trädgårdslandet med sin grävskopa.

Idag träffade vi vår ena granne som har en fin och tuktad trädgård, fick lite tips och några fantastiskt vackra grenar Ormhassel, Dem ska vi ha inomhus, de är ruskigt fascinerande. Vi fick även reda på lite som växte i vår trädgård, bra att veta.

Bild av Jason Ingram
Annars var dagens största behållning alla nyckelpigor som tittade fram, det kändes oerhört vårigt! Det och alla vitsippor och vintergäck som lyser så vackert. Ser verkligen fram emot sommarkvällar ute på altanen, med nygrillad middag och en varm sol som värmer oss. Det är bara några månader dit och nu går det ganska snabbt :-)

Lite rabattbilder, tänk att all jord innan var täckt av löv.


Kommentarer

Populära inlägg