Rum ute, trädgårdmöbler och trädäck

I går körde vi till Lusthuset i Staffanstorp efter jobbet för att titta lite på utemöbler. Vad vi fram tills dess hade tänkt oss var ett relativt ljust bord på altanen, men ganska stort, komplettera de två Grythyttanstolarna på framsidan med ytterligare två stolar samt ett bord, samt ha två Acapulco på balkongen, för sena kvällssittningar. Lusthuset hade en del intressant men mest fastnade vi nog för en solsäng som skulle bli fin i trädgården. Johan hade tänkt sig två däckstolar och det är fint också men solsängen var nog snäppet bättre. Men vi får se.Däckstol som kan vara snygg att ha stående på stensättningen


IKEAs variant på solsäng, den liknar mycket den vi tittade på igår.

När vi var klara med lusthuset tog vi oss över till Hulténs på andra sidan vägen och där var utbudet enormt, och priserna lite högre. Men det var här tankarna på annat började ta form. Baksidan är väl egentligen ganska klar, där ska det var ett bord som man kan hysa gäster vid, så ett bord med iläggsskiva är nästan ett måste. Jag vill gärna ha stolar som dessa nedan, det ska vara skönt att slappa vid bordet, så att man orkar sitta där länge på sommarkvällar utan att få ont i ryggen eller känna att det är obekvämt.

På framsidan börjar vi dock spekulera över andra lösningar. Framsidan är inbyggd och insynsskyddad vilket gör att den har en väldans potential. Så vi funderar på att göra ett rum i rummet. Bygga upp ett trädäck i hörnan, med tegelvägg plus garagvägg som väggar, köpa rottingmodulsoffor och ett bord, placera ut krukor, hyllor etc. Kanske spänna ett segel från hustak till garagetak för att kunna sitta ute även om det kanske skulle regna eller vara för varmt. På så sätt får vi ännu en plats att "hänga på". Ett ställe att äta frukost, ligga och läsa i efetrmiddagsskuggan, dricka en drink en skön sommarkväll etc.Så vad gör vi då med vår Grythyttanidé? Jo eftersom vi har två stolar så sätter vi dem på vår balkong och kompletterar med ett litet grythyttanbord. samtidigt får Acapulco stanna inne så länge, men kanske han hon få flytta ut på framsidan till sommern, som en del av det nya rummet ute.


Kommentarer

Populära inlägg