Earth Hour - beyond the hour 2011

På lördag är det dags för det som numera, iaf för mig, är en tradition att delta i, Earth Hour. Kanske gör inte en timmes nedsläckning någon större skillnad men kanske ökar det på vårt medvetande.

När jag var ung såg jag en dokumentär med Hollywoodkändisar som satte djupa spår, The Earth Day Special. Bette Middler spelar Moder jord och är döende. Det jag lärde mig genom denna dokumentär sitter än idag, 20 år senare. Jag försöker att tänka på sådant jag lärde mig genom dokumentären och om alla lär sig något och ändrar bara ett endaste beeteende så skulle mycket vara vunnet. Det jag främst tog med mig från dokumentärer var att inte ha tänt i rum jag inte befinner mig i, att inte tända lampan i trappuppgångar om jag absolut inte måste (många tänder slentrianmässigt mitt på dagen). Jag försöker också stänga av tv-apparater etc med avstängningsknappen och inte fjärrkontrollen. Det finns säkert många fler saker man kan göra och har ni tips så tar jag gärna emot dem.

Jag har samlat några tips till er på lampor som drivs främst av solenergi. Mycket smart samtidigt som det skapar trivsel i trädgården när det är mörkt. & så uppmanar jag alla att delta i Earth Hour på lördag kl 20:30-21:30. & gärna lite till, denna gång uppmanas vi att "Go beyond the hour" dvs tänd inte upp exakt kl 21:30 utan försökt ha det släckt ett tag till.

Först har vi två tips till trädgårdsbelysning från Solar center, om man vill ha lite fina slingor i trädgården. deras websida hittar ni här: Solar Center
IKEA satsar hårt på solcellsbelysning och har många trevliga exemplar i sitt sommarutbud. Tror att vi får ta och införskaffa någon eller några av dessa. Solvinden heter kategorin och där hittar man följande exemplar.


Solvinden bordslampa 249 kr

Solvinden solcellsslinga, 3 uplights 149 kr

Solvinden solcellsbelysning Pollare 79 kr


Solvinden solcellsbelysning rislampa 149 kr

Solvinden solcellsbelysning lampa 79 kr


Solar Lights. Dessa söta små lampor som går dels på batteri men även solljus. De kan dessutom skifta färg och flyta vilket gör det hela lite mer spännande. Om man har en pool kan det vara mycket effektfullt att slänga i några Solar lights.


Kommentarer

Populära inlägg