Värmepumpen som inte blev lagad.

Vår värmekälla beslutar sig att ge upp efter hela två månaders användning. En dag för två veckor sen, fredagen den 28e januari, kom vi hem till ett kallt hus. Värmepumpen var avstängd och blinkade en sifferkod som Johan kollade upp, sen ringde han IVT för att felanmäla. Helgen gick och ingen hörde av sig. Ok, måndag och Johan ringer för att felanmäla igen. Det var då tydligen kö för att få pumparna servade och lite personal etc. En vecka går och Johan hör av sig igen och får svaret att servicekillen (i bestämd form) var hemma med sjukt barn veckan innan och nu var sjuk själv.

Så där står vi, med en värmepump för 22000 kr som inte funkar. & ett företag som inte utför service utan lejer bort det och på så sätt tror sig slippa ansvaret. Inte OK. Så idag har Johan ringt dem igen för att ge dem ett sanningens ord. Vad han sa vet jag inte men tydligen blev det fart på dem så i morgon bitti mellan 8-9 kommer de och servar pumpen. Det blir inga applåder för det, det borde de ha gjort för två veckor sedan. Undrar vart begreppet serviceminded tog vägen?

Jag är ganska besviken på detta beteende, de gör massor av reklam och de var fasligt snabba med att sätta in den men när den går sönder så skiter de fullständigt i en. Får hoppas att det fixar sig i morgon annars kommer IVT få två riktigt arga kunder. Just nu är vi "bara" missnöjd, inte med pumpen i sig men med avsaknad av service.

/Heléne

Kommentarer

Populära inlägg