När inte ens vitt är vitt

Jag tittar på de tre målade exemplaren expiditen lägger upp framför mig. Bredvid varandra ser iaf inte jag mycket skillnad. men tydligen är den till vänster lite gråvit, den i mitten vit och den till höger gulvit. & gulvit vill vi inte ha, det är jag iaf helt på det klara med och Johan håller med. Men sen blir det lurigare, jag är en sucker för det där krispiga kritvita väggarna som jag hade i min lilla två på V.Sorgenfri. & ingen av dessa är så vita men en är tydligen mer vit (obruten) än den andra.

Vad har ni för möbler frågar expediten? Mest svarta och vita svarar vi, och ett mörkt golv av rökt ek, nästan som mahogny. Hon rekommenderar oss att inte ta den som jag numera vet kallas Stockholmsvit utan tycker att S0500-N är den vi ska gå med. Vi fortsätter stirra under tystnad och djupa suckar.

Expediten ser hur vi våndas och flyttar exemplaren till en liten "vardagsrumshörna". Här ska vi tydligen få en bättre blick för hur färgerna är... Vi stirrar båda två på exemplaren (vi har nu uteslutit denm stockholmsvita och har bara två exemplar kvar) under tystnad. Plankorna framför oss är kanske 70x40 och att försöka överföra det på en 5, 20 m hög vägg är riktigt riktigt svårt. Speciellt som det hos Nordsjö Idé och Design finns rejält mycket mer ljus i taken än vad vi har hemma.

Nordsjövit (obruten) eller S0500-N... Nej den som är lite bruten ser skitig ut säger jag, Johan håller inte med, han är rädd att den andra ska bli för vit. Jag inser att vi inte kommer någon vart och att så stor skillnad är det trots allt inte. Plus att vi ska bara måla tv-hörnan till en början. Så jag säger att vi tar den Johan vill ha (som expediten rekommenderade) med förbihåll att vi kan måla om rummet om det inte blir bra nog. Så, klara, nu går vi. Skönt.

Väl hemma surfar jag runt på diverse forum och inser att vi varken är de första eller sista som våndats över den vita nyansens vara eller icke vara. Det är verkligen inte lätt när inte ens vitt är vitt längre.

/Heléne (aprikos/beige/rosa/rödaktig men definitivt inte vit)

Kommentarer

Populära inlägg