Hur svårt ska det vara IVT?

Det ringer på dörren. Förkyld, ynklig och sliten är jag när jag trillar ner i morgonrocken för att se vem det är som ringer på dörren kl nio en måndagsmorgon. No.1 Service-killen är här för att byta kretskort på värmepumpen. Som ni kanske minns så var samma kille här för två veckor sen och meddelade efter någon minuts undersökning att värmepumpen måste bytas ut. Det skulle ha tagit en vecka... och här är vi nu, två veckor senare och fortfarande ingen fungerande värmepump.

Under de två veckor som det har tagit för dem att återigen komma hit för att fixa den har Johan hunnit ringa IVT och frågat hur det går. Första gången sa de att de hade beställt pumpen, dagen efter ringde de upp och sa att det inte blev en ny pump, det blev ett nytt kretskort istället. Visst, bara det funkar.

Killen springer ut och in genom dörren, fifflar på baksidan, kommer in igen, försöker få igång värmepumpen med hjälp av fjärrkontrollen, springer ut igen, jag hör honom prata frustrerat med någon och så småningom kommer han in igen. Jag undrar hur det går för honom och han ojar sig lite och vet inte riktigt hur han ska säga det som han behöver berätta. När han var här sist konstaterade han snabbt att utedelen behövdes bytas. Men IVT trodde inte på honom (vilket störde honom, att det nu var han som fick ta skiten för att IVT är snåla och inte vet vad bra service är) så de beslöt att ett nytt kretskort, det skulle minsann funka lika bra. Det gjorde det inte. Vi har fortfarande ingen värme och servicekillen ska återkomma i veckan sa han, han hade ringt och skällt på IVT och sa att det nu var brådskande.

Oavsett vad så är hela historien förjäklig. Vi köpte värmepumpen för tre och en halv månad sen och då gick det minsann oerhört kvickt att komma hit och sätta upp den men när deras produkt inte fungerar, då är de inte lika villiga att göra rätt för sig. I över en månad har pumpen inte fungerat, dvs 30% av tiden.  Katastrof.

Till råga på allt så är jag hemma med en jobbig förkylning och är extra gnällig och vill inte behöva frysa mer än vanligt. Men men, man får inte alltid som man vill tydligen.

Jag roar mig i alla fall med att titta på nattens Oscarsgala, dricka varmt, snorta Otrivin och käka panodil. En fantastisk måndag på alla sätt. Prosit.

Kommentarer

Populära inlägg