En helg i renoveringens tecken.

Så här ser skåpen ut i ett annat utförande. Vi ska ha som skåpet ovanför tvn fast
under tvn, dvs fastsatt på väggen 15-20 cm ovanför golvet.
I går besökte vi Åhlens, Bauhaus och IKEA (i den ordningen). Syftet var att handla material till vår nya tv-bänk som vi tänkt bygga. Dock finns det ett problem, skåpen vi köpt är 60 cm breda respektive 120 cm och väggen är 2,60 och vi vill ha dem från vägg till kant. Så vi tänkte lösa det med att sätta skåpen med 10 cm mellanrum, dvs så att det blir två mellanrum på vardera 10 cm. De hålen tänkte vi sedan täcka med hård plast och sätta fast lysdioder i som lyser upp bänken något.


Tv placeras på väggen och ovanför kommer vi (läs Johan) bygga en avlång låda tätt emot väggen där vi kommer sätta spottar. Kan bli hur tjusigt som helst.

Igår började Johan dra ner gips, väv och plankor från valvet, det kommer öppnas ytterligare ca 5 cm och flyta ihop med ljuslådan ovanför. Svårt att förklara hur det är tänkt, slängde ihop en snabb bild så kanske man iaf kan ana tanken bakom.


De gula fälten vid skåpen är alltså där vi tänker ha plast (vit plast) och i mellanrummen ska vi sätta dioder vi köpte på IKEA igår, de kan sedan skifta i färg, ungefär som jag berättat innan här.


Kommer säkert komma mer bilder under helgen på hur renoveringsarbetet går framåt (förhoppningsvis). Men nu ska vi åka och handla material... Tjoohooo va roligt... ;-)Kommentarer

Populära inlägg