Vårkänslor & Färgklickar

Där är en känsla av vår utanför mitt fönster, för första gången på länge ser jag gräsmattan (eller det som är kvar av den). Det är hoppfullt och det ger hopp om att våren faktiskt snart är här. Men så inser jag att det var några timmar sedan och nu när jag tittar ut så ser jag... ingenting. Den vita dimman omsveper byggnaden jag sitter i och sikten ut är inte mer än högst 50 meter. Det var den vårkänslan det.

Men inombords känns det vårigt och jag längtar efter glättiga färger som piggar upp. Några Manhattan Cabinet tror jag skulle vara snyggt hemma. Egentligen föredrar jag den ruffiga obehandlade men de andra är också väldigt snygga.Jag föredrar givetvis en svart, vit och grå grund men gillar små färgkomplement. En sådan här från BoConcept stod jag och fingrade på på Illum i Köpenhamn när vi var där för några veckor sen. En subtil liten ljusstake som spruldar av färg. Då var det en gul som fångade min uppmärksahet men då vi precis köpt en gul vas så skulle jag nog hellre ta den cerisrosa i mitten av bilden. Kan hända att en sådan får flytta in hos oss, eller två.

När vi ändå är inne på ämnet färg så hittade jag sjukt snygga nattduksbord eller små sidobord som lyser upp rejält. De heter Night light table (och är designade av Charlie Crowther-Smith and Richard Bannister och dessa tror jag hade gjort vilket sovrum som helst stylish. Jag skulle även kunna tänka mig ett lite stående för sig själv vid en vit vägg.


En annan sak vi gärna vill ha är en eller flera stringhyllor. Både i kök, hall och sovrum. Problemet är bara att bestämma vilken färg. I köket var jag ett tag inne på en med vita gavlar och hyllplan i ek. Men de helt vita är ruskigt snygga också, ett helt sånt här system med rätt attiraljer i skulle jag inte tack nej till. De starka färgerna kommer fram extremt bra i den här kombinationen. Så kanske är det vad vi borde ha i köket, för att få in lite färg där. 

Kommentarer

Populära inlägg