Tulpaner & möbler att fantisera om.

Vi skyndar långsamt. Eller, det är i alla fall det jag försöker intala mig. I förrgår kom tavellisten upp, vilket gör att tavlorna kommer upp en bit ovanför de två vita sidoborden vi har i vardagsrummet och det hela ser mer städat och mindre plottrigt ut. Men mycket mer än så har det inte hänt. Energin verkar inte riktigt finnas plus att det är en dum idé att sätta igång någonting när barnen är där, de skulle bli uttråkade och tycka att vi är dötrista. Visst, en stund är det kul att få vara med, att pilla på verktyg etc, men de tröttnar snabbt, vilket är helt förståligt. Det gör jag med.

Men kanske kan vi i alla fall börja titta på golv, färg etc i helgen. & kanske kan vi fundera lite på vilken garderob som passar bäst i sovrummet. Det jobbiga är att ska vi måla så ska vi byta golv och då måste vi byta garderober samtidigt osv, osv. Så ett ”litet” jobb känns plötsligt väldigt stort.

I hallen på ovanvåningen har vi en balustrad i finaste furu (ja jag är ironisk). Den ska bort. Istället vill vi ha glas och stål och Johan funderar som bäst på hur vi gör detta själva. Man måste ha härdat glas, gärna extra tjockt (ca 8 mm) för den fallhöjden som finns i vardagsrummet. Det kan vi måttbeställa från en glasmästare. Sen ska vi ha en ledstång och fästen i stål. Stången sätts fast i väggarna, glasen fäst i golv plus ledstång och det hela seglas med rostfritt stål längst ner. Låter invecklat kanske men det blir nog bra. Sen blir det en liknande lösning för trappan, det får vi se.
Annars satt vi häromdagen och tittade lite på olika möbler vi skulle kunna tänka oss att ha. Om det sen skulle passa in är en annan femma men det spelar mindre roll när man fantiserar. The Ball Chair och Pastil av Eero Aarnio är två fantasialternativ. Ball Chair är lite för dyr för att det ska vara vettigt (66000 kr) men en Pastil skulle man kanske kunna hitta på auktion eller likande. En gul pastil hade piffat till vardagsrummet.  Vi gillar också Eeros lampa Double bubble. Mjuka böljande former och ett vackert ljus.

Slow Chair Ottoman av Ronan and Erwan Bouroullec
När vi var på Olsson & Gerthel för någon vecka sen fastnade Johan för denna fantastiska fåtölj. Jag tycker förvisso också att den är supersnygg men priset skrämmer mig. Men färgen är fantastisk (finns i andra färger) och jag kan verkligen tänka mig den i sovrummet (när vi målat väggarna vita). Stor, skön, vackert formgiven. Vi får väl se vad det blir till slut, vi har i alla fall bestämt att vi ska ha en fåtölj i sovrummet där man kan läsa, titta på tv eller bara sitta och ta det lugnt. Risken är väl dock stor att en fåtölj blir en möbel att lägga kläder på.

Tulpaner har fått flytta in i huset, och ersatt allt julpynt. Vita, rosa och tvåfärgade gul/röda förgyller våra stunder i hemmet. Fantastiskt vackert. Blommor handlar vi något otippat på Norra Fäladens Ica Supermarket. Det är en ICA utöver det vanliga och har vunnit pris för bästa ICA-affären 2009. De satsar en hel del på ekologiska och närodlade varor, de har en imponerande uppsättning blommor att välja mellan (så pass bra att blomsteraffären mitt emot sällan eller aldrig får besök av oss) och ett trevligt upplägg i affären. Vi handlar rosor, tulpaner, videkvistar, körsbärskvistar och liljor med väldigt jämna mellanrum. Dessutom är priserna vettiga, vilket bara gör det hela ännu trevligare. Mitt shoppingtips till er.

/Heléne
Kommentarer

 1. Åå vad spännande att få inreda så mycket och kunna välja ganska så fritt, men samtidigt förstår jag att det kan kännas som för mycket på en gång..

  Glasräcket såg jättefint ut! Fåräljen med. Vi har varsin fåtölj i vårt sovrum och mycket riktigt.. det ligger två stora klädhögar på dem. :-) Samt ett överkast som man aldrig vet vart man ska göra av, för vem orkar bädda varje morgon?? :-)

  Lycka till!
  Det är underbart med tuplaner.
  Kram Karin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg