Straw, Acapulco och Condensa. Vackra namn på vackra möbler.

Efter gårdagens inlägg fortsatte min jakt på fåtöljer och jag hittade många fantastiskt trevlig möbler på detta ämne. Egentligen var jag ute efter utomhusmöbler men där hittade jag inte så mycket kul. Dock är jag ruskigt svag för Acapulco och Condensa skulle gärna ha sådana utomhus. Dessa två stolar "växer" ju mer jag ser dem och dessto mer vill jag ha dem. Jag vet att Johan föredrar Grythyttans A2 (som vi har två av redan) och dem ska vi fortsätta ha samt komplettera till uteplatsen på framsidan. Men på baksidan behövs det lite färg, lite stil, lite lyx. & det tycker jag att dessa stolar tillför. Dessutom känns de igen från min barndom, inte exakt likadana men det är något som påminner om mormors utemöbler i stugan i Bollebyggd, Fast där var det nog mer brunt, orange, vitt och rotting som gällde (ljuga 70-tal?). 


Men de moderna färgerna och den enkla men snygga formen gör mig glad och på bra humör och man sitter skönt. Nu kostar de visserligen en slant så det kanske får bli två balkongstolar till en början, som jag och Johan kan loungea i på sommarkvällarna. Jag tänker mig sena sommarkvällar då solen aldrig vill gå ner och man själv inte vill gå in. Tror det kan bli riktigt bra. Om vi nu inte får för oss att vi bara _måste_ ha dem på altanen. Dock se jag problemet med dessa stolar om man ska äta mat tex, inte den bästa.

På framsidan ska vi i alla fall ha Grythyttans A2-serie.
Den blir utmärkt att äta frukost och dricka förmiddagskaffe vid (pensionärsvarning). Vi har morgonsol på framsidan och eftermiddagssol/kvällsol på baksidan, perfekt ur matsynpunkt, och solsynpunkt.Sen måste vi väl kanske ha ett lite större matbord med plats för iaf sex personer på baksidan så att man kan ha ljuva grillkvällar med lite vänner. 


Jag gillar färg och dessa stolar, raka linjer men ändå mjukt på något sätt. Man behöver troligtvis en sittdyna till alla dessa men det kan man ju införskaffa, gärna i en enhetlig färg. Just straw (den röda och svarta) är riktigt snygg tycker jag. Dessutom trevliga färger.Jag vill också ha solstolar som man kan slappa i om det råkar bli några riktigt soliga dagar. Jag har hittat ett par stycken jag tycker är snygga men det finns säkert fler. Denna kan jag tänka mig, den heter Lobby och ser riktigt skön ut. Ett litet parasoll och ett sidobord till det så ska de lata sommardagarna nog bli riktigt lyckade. 
En annan snygg solstol, som dessutom är i samma serie som striped poltroncina, som jag skulle kunna tänka mig är denna stol, Striped Lettino.  Vackert, så vackert.

/Heléne

Kommentarer

Populära inlägg