Grovkök a.k.a tvättstuga

Så har vi då långsamt tagit tag i grovköket, dvs vi har haft folk att kolla på vad det skulle kosta att göra i ordning det till oss. & svaren har varit ganska så skiljda åt, vi får se vad offerterna säger innan vi bestämmer vem vi kommer jobba med. En är dock redan ur leken, dels så verkade de inte göra saker ordentligt och vissa saker verkade de inte ens veta att man måste göra. De gav oss dessutom ett hutlöst pris, 125.000 kr plus moms = 150.000 kr inklusive ROT. Ja tjena, då gör jag det hellre själv. Det roliga i sammanhanget var att killen några timmar senare ringer och säger att han hade räknat fel, det skulle bli 75.000 plus moms, dvs 100.000, men då skulle inte materialet ingå. Nåja, tur att vi har haft tre andra intressenter som alla verkat vettiga och som verkar veta vad de pratar om.

Grovköket som det ser ut idag. Här ser man torkskåp, tvättmaskin och
arbetsbänk. För utom det finns det en varmvattenberedare och ett städskåp.

De andra vi har pratat med har ännu inte gett pris men de skulle återkomma inom ett par dagar. Så jag har ingen aning om vad det kommer gå på, känns läskigt, när den kille som gett pris sa 150.000 så höll jag på att tappa hakan. Det är sjukt mycket pengar. Hur som helst så måste rummet göras om.

Det är lite svårt att veta exakt hur det kommer att se ut när det är klart, vi har tänkt oss standardkakel på väggarna (vita) och svarta klinkers på golvet. Jag skulle kunna tänka mig svartvitt klinkers också, det är snyggt. Torkskåpet ska bort och vi kommer sätta dit en torktumlare i stället. Sen kommer blåsa allt annat i rummet, skåp, bänk etc, förutom varmvattenberedaren som måste bäras ut och sedan sättas tillbaka. Lillemans (kattens) låda skall också sättas tillbaka, idag är den för stor för grovköket så ett av målen med renoveringen är att se till att lådan får en egen nisch.

Nu när jag funderar på utformningen inser jag att vi inte _behöver_ kakla allting, om vi inte vill. man kanske ska nöja sig med att kakla ena väggen (tvättmaskinssidan) och sedan måla den andra sidan. Vi ska nämligen sätta in en skjutdörr mellan kök och grovkök för att kunna utnyttja grovköket bättre. Men behöver vi då kakla väggen blir det extrajobb eftersom man då också bör förstärka väggen. Tål att tänkas på.

Jag har hittat lite fina bilder på grovkök och tvättstugor som jag blir inspirerad av.

Hittat på villabloggen

Från Funkismamman på StyleRoom

Från Funkismamman på StyleRoom

Skiss.


Fräscht och färgglatt

Från Elle 2006

Google bildsök - Laundry
Hur som helst ska det bli spännande, att tvätta är inte speciellt roligt men kan man göra det i ett fint och anpassat rum så kanske det känns lite mer motiverat.

Kommentarer

Populära inlägg