en trappa är en trappa är flera trappor?

Mitt i huset tronar den stora furutrappan upp sig och sammanflätar botten med ovan. En trappa som levt ett långt liv och som fått ta emot mycket spring, slit och påfrestelser. Jag skulle vilja ge trappan en make over värdig en sliten trappa. Slipa av det yttersta, det riktigt slitna, smeka henne med sandpapper så att hon blir mjuk och fin och sen lägga på ett vackert lager färg så att hon blir som ny igen. Det tror jag hon skulle må bra av. Så här skulle jag kunna tänka mig att hon skulle kunna se ut när vi är klara:


Trappor skapar liv i ett hus och att låta de förfalla i sin furugulafärg känns inte rätt. Nej en trappa ska kunna få vara majestätisk, vacker och en central plats i huset.

Här ser vi ett trappräcke som påminner om det räcke vi vill ha på balustraden och som vi möjligtvis även placerar i trappan. Dock blir det inte hela vägen då vår trappa inte , som här, står fritt.En annan slags trappa, lite ruffigare och den passar väl inte hos oss men den är stilig i sin enkla ruffighet.


Inte heller denna trappa passar sig hos oss, inte som vi har det idag iaf. Men tanken har slagit oss att flytta trappan till vardagsrummet, och då att ha den utmed väggen på detta vis. Dock med ledstänger, både för gammal & ung.Ett annat exempel på en vacker trappa, det mörka golvet i trappan skulle dessutom gifta sig väl med vårt mörka ekgolv i vardagsrummet.

Hur som helst så ligger inte trappan högst i prolistan men det är en sak som måste tas om hand så småningom. Furu är inte snyggt, om det inte sitter i en skidstuga i fjällen, där det fyller sin plats.


/Heléne

Kommentarer

  1. Som av en händelse bygger två av mina gamla kompisar design-trapport. Den ena har specialiserat sig på ek, den andra gör designlösningar i trä och metall.

    SvaraRadera
  2. Oh, intressant. Kanske vi kan ha nytta av i framtiden :-D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg