Design: Martin Björnsson

Jakten på snygga möbler går vidare och idag skulle jag vilja tipsa om en möbeldesigner som jag känner personligen. Martin Björnsson har märket Morphos och huserar i centrala Malmö. Martin tillverkar riktigt snygga möbler och ett av hans alster har fått flytta hem till oss, Sitta Ribb, en fantastiskt vacker pall som pryder vårt vardagsrum. Dessutom extra kul att ha köpt den direkt av Martin och fått den signerad, det är speciellt. Är man intresserad av ett ex själv så kan man köpa Sitta Ribb på Designtorget i Malmö.

Bilder från Martin Björnssons websida

Än så länge finns det bara tre saker i produktion, Sitta Ribb, hyllan Fack och bordet Stella. Men mina två personliga favoriter (förutom Ribba) är pallen Octopus och bordet/lampan King som jag hoppas kommer inom kort. Octopus är en pall med åtta ben istället för tre eller fyra som är brukligt vilket gör att den får ett mycket intressantare uttryck än en vardaglig pall.

Bilder från Martin Björnssons websida

King har jag sett både i Martins verkstad och på Form/Design center och både jag och Johan har varit lite sugna på den. Tycker idén är väldigt bra och formen elegant. Som Martin skriver på sin webbsida så hoppas han att den snart kommer i produktion. det gör jag med. Fler behöver vackra möbler från Martin Björnsson..

Bilder från Martin Björnssons websida

/Heléne

Kommentarer

Populära inlägg