Vitt, vitt men kanske även andra färger?

Tittar på inredningsbloggar och till en början är det fantastiska bilder men det blir snabbt tråkigt då nästan alla har vitt, vitt, vitt och åter vitt. Visst, vitt är fräscht, snyggt och jag gillar vitt, men inte bara vitt. Men många bloggar har samma tema, samma inredningsdetaljer (gärna ett zinkhus nu i jul) och det känns inte så inspirerande. Å andra sidan så vet jag inte riktigt vad det är för andra färger jag vill se. Bara att jag blir trött på att titta på "samma" bilder hela tiden. Är väldigt glad att vi bryter av vardagsrummet med ett mörkt golv hemma, och köket med ek. Sen kommer förvisso både vardagsrumstak, fönsterkarmar och sovrum bli vita men då kan man gärna bryta av det vita med mer färg. Vi får jobba lite på det tror jag.En inspirationsbild som jag tyckte var riktigt trevlig och som jag skulle kunna tänka mig är denna: Det gröna, röda, bruna, svarta och vita gör sig bra ihop. Får se om jag kan fixa ihop en sådan eller om jag får nöja mig med att tänka på det tills nästa jul. Det kanske räcker med att försöka få in en julgran...

Både på jul och nyår kommer vi ha gäster hemma och dukningen är något jag redan funderar över. Till julafton har jag köpt röda filtunderlägg till glasen samt små griffelhjärtan att skriva gästernas namn på samt små flygsvampar (sådan man brukar ha i adventsljusstakar). Tänkte ta vita servetter, knyta antigen röda band runt eller ett grovt snöre, ha granris, äpplen och kanel på bordet. Försöka få det sådär riktigt härligt juligt.

Nyår får nog gå i guld, vitt och silver, dels för att jag redan har en del dekorationer sedan förra året och dels för att det passar bra med ljus, glitter och glamour på årets sista dag/årets första dag.  Temat på nyårsfesten är just glitter & glamour. Men jag kanske överraskar mig själv och gör något helt annat. Kul och snyggt ska det vara i alla fall.

Inga bilder igår, får skärpa mig ikväll mao.

Kommentarer

Populära inlägg