Granen står så grön och grann i stugan.

I går kväll fick julgranen komma in i värmen. I finaste fönsterhörnet, bredvid brasan får den stå. Där sprider den vackert ljus både inomhus och utomhus. Tre ljusslingor med klassiska ljus (57 st), röda och guldiga kulor samt några guldiga juldekorationer som jag köpte i Sydney 2008 pryder nu vår gran.

Vi hoppade över glitter i granen i år och satte inte riktigt så många kulor i granen som förra året (skönt då det är riktigt tråkigt att plocka bort dem sen). Granen är så tät och så fin att den ändå känns som en riktig Disneygran. Vilket jag önskar mig varje jul.
Det finns mycket tradition kring att klä granen. Jag har ännu inte hittat min egen (eller vår) känner jag, det är olika varje år. Förutom att jag är restriktiv i mitt pyntande, inga flaggor, tomtar el liknande saker. Vilket jag tror att jag är tvungen att ändra på då det finns två små barn i hushållet och som givetvis vill hänga sina fina fina hjärtan, tomtar, älgar och dylikt i granen. & det ska de givetvis få. Fast nästa år kanske de ska få en egen lite gran i stället, så får de klä den helt efter egen smak, vi har mängder av julgranskulor så det är inget problem att klä två granar.

I granväg är jag dock ganska bestämd, det ska vara en Kungsgran. Det är jag van vid och de är de vackraste enligt mig. Det negativa med Kungsgranarna är att de inte luktar så mycket gran, å andra sidan barrar de inte så mycket heller, vilket är väldigt positivt. Sen är de förvisso lite dyrare än den vanliga Rödgranen men det är det värt. Vilken gran föredrar ni?


I år provar vi att borra hål i granen, för att se om den tar upp vattnet bättre. Johan har borrat tre hål i stammen, vilket tydligen ska hjälpa. Fast då får man komma ihåg att vattna, vilket vi glömde i morse. Så det var bara att vända bilen och åka tillbaka hem, för utan vatten de första dagarna blir granen inte långlivad.

Idag är det fyra dagar kvar till julafton... och om elva dagar är det nyårsafton. Året har gått fort. Började i Malmö, gick via Lund och avslutas i Hjärup. I vårt fina hus i Hjärup :-) Vi har ett hus! Det är en fantastisk grej. Även om man måste skotta snö och hugga ved (Johan) så är det helt underbart med ett hus med trädgård, snö, ljus och värme. Det måste man ju bara vara tacksam för. & det är jag. Massivt.

/Heléne

Kommentarer

Populära inlägg