Änglar i snön

"Jag minns första julen i vår lägenhet, du gav mig världen i ett stort paket.
När jag tänker på oss, så känns det som en dröm, två älskande unga, två änglar i snön."

Snön faller igen, ute landar den mjukt på vår uppfart, vårt tak och i vår trädgård. Bäddar in vårt hus i en dröm, nu hoppas jag bara att det får vara så här ett tag. En inbäddad julafton, med snön som faller utanför, det är vad jag drömmer om. Varken mer eller mindre. & att min mamma hade fått chansen att uppleva detta med mig. Jag tror det hade gjort henne lycklig.

Faller sakta för Peter Jöbacks låt "Änglar i snön". Men den är svår att hitta, Spotify har den inte, får lyssna på en halvtaskig uppladdning på Youtube. Låten är skriven av Mauro Scocco. Vacker.Det är trevligt med nya jullåtar, gillar för övrigt "Gå inte förbi" med Peter Jöback och Sissel Kyrkjeb också. Annars är Jöback ingen favorit. Men dessa två är vackra.

Huset är lite kallt, värmepumpen verkar inte klara hur mycket kyla som helst. Så nu får elementen hjälpa oss ett tag. Det är ok, jag hade inte väntat mig att leva utan element, det var snarare en bonus. Men ikvälll, då det vankas -12 eller mer, då värmer vi oss med en brasa.
I morse fick Johan skotta snö och vår snöhög växer sig större för varje gång. Johan fick agera modell för att illustrera storleken på högen.

Hela gatan är inslagen i bomull, det är oerhört vackert i Hjärup denna vinter. Här har Johan skottat men man ser hur mycket snö det kom i natt på gatan, känns som ca 1-2 dm. Det är bra inför juldagen, vi hoppas få åka lite snowracer då, som lilla Wille kommer få i julklapp av farmor. Vi tror han kommer bli störtförtjust och genast vilja åka. & det är det fler som gör. Tydligen har Wille önskat sig en riktig Snowracer i 36 år. Det och en bilbana av märket Scalextric. Konstigt eftersom Wille bara är 4 år...Jag följer SMHI och DMI slaviskt, som om att det egentligen gär någon skillnad, vädret rår man ju tyvärr inte på.´Ändå måste jag titta flera gånger om dagen. & det enda jag egentligen lär mig är att det inte är lönt att kolla vädret, det ändras dag för dag. Häromdagen skrev Sydsvenskan att det skulle bli ner mot -20 på julafton. I går på SMHIs sida stod det +1 och regn. Idag har de ändrat det igen så nu är det minusgrader och snö även på julafton. Hurra!

Fast samtidigt hoppas jag att det går bra att köra från Jönköping ner till Hjärup, snön brukar ju tyvärr kunna ställa till det lite. Vi får besök i jul av Johans pappa och hans sambo. Det ska bli trevligt med julbesök. Med dem kommer även lite julmat och bruna bönor, ett måste enligt Johan på julbordet. För mig är det ovanligt men alla har sina traditioner. Jag vill ha potatis och vit sås (bechamel) kl 13 på julafton, så har vi alltid gjort och jag har försökt hålla traditionerna vid liv. Men när man är två med olika traditioner får man kompromissa. Men det funkar bra, ingen vetorätt utnyttjad so far. :-)


/Heléne

Kommentarer

  1. Scalextric köpte vi till Nils 4 månader i dopgåva. Han hade också hintat om det enligt fadern.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg