Värmepump och fotografier

Igår hade vi hantverkare hemma, dels för att installera en värmepump och dels för att titta på en takskada (skulle vara fixat av förra ägaren men hans två olika snickare sa att det inte var någon fara, vi vill gärna avgöra det själv iom att det är en fuktskada), dels för att ge offert på vad det kostar att göra i ordning grovköket och dels på vad det skulle kosta att sätta fönster i trappen.

Luftvärmepump är bra och den ger redan massor av värme ifrån sig. men de är så fula att jag vill gråta. Ända sen jag var i Kina första gången har jag hatat dessa fula fula ting, hur kan man designa något så fult? & nu har jag det själv. Jag vet att jag kommer vara nöjd när räkningen kommer (man kan tydligen halvera sina energikostnader och det är ju super) men just nu tycker jag mest bara den är ful. Kolla själv:

& den sitter i vardagsrummet, för det var där den gav mest värme, vilket liksom är hela poängen om man nu ska ha den. Vilket i går inte gjorde saken bättre, dels måste vi ha den och dels måste vi se den. Men men, nu sitter den där och Johan köpte Liljor till mig eftersom jag var så besviken igår på att vi var tvungen att sätta den där. Snällt av honom.

I övrigt går det framåt i huset, Inez rum är så gott som klart, nån hylla och lite tavlor som ska upp och sen är det nog ganska bra där. I Willes rum måste vi måla, det är alldeles för mörkt. Det blir kanske vita tapeter med små stjärnor på (för det ville han ha), sen behöver han nog också en hylla eller två på väggen. & ta bort den fula fula spegelväggen som sitter där just nu.

I vårt rum måste vi också måla och tapetsera. OCH byta garderober. Vi trodde vi kunde stå ut med de 80-talsgarderoberna som är där men det går faktiskt inte, de är både apfula och oerhört opraktiska.

Utöver det ska vi lägga golv på ovanvåningen, idag ligger där ett laminatgolv i björk som vi inte vill ha. Vi kommer köra på trestavig ek tror jag, och byta alla lister till vita lister. Plus måla fönsterkarmar etc. Som sagt, det finns en hel del att göra i huset och vi kommer få ta det i små små portioner, men det sa väl gå det med.

OM en och en halv vecka har vi första middagsbjudningen, det ska bli väldigt trevligt men det finns också en hel del vi måste ha gjort klart tills dess känns det som. Men det ordnar sig nog.

Här kommer lite olika bilder på vardagsrummet, byter plats på tavlor etc stup i kvarten och än vet vi inte hur vi ska ha det.Den ena dörren till de vita skåpen är oftast övven då det står en stereo där som behöver lite ventilation.


Willes rum.

Hall ovanvåning men ingång till Inez rum

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg