november elva

Ibland blir det inte som man tänkt sig. I går när jag skulle lägga mig satte jag igång både torkskåp och diskmaskin. Torkskåpet satte jag på timer, en och en halv timme, och diskmaskinen på Spar-programmet. Sen gick jag och la mig och sov gott och trodde att torksskåpet skulle stänga av sig och disken vara färdigdiskad... men icke.

När jag kommer ut ur sovrummet på ovanvåningen vid halv sjutiden hör jag att torkskåpet fortfarande är igång. Tji fick jag för att jag försöker spara energi (går och stänger av alla element på nätter och dagar). Rusar ner för att stänga av, timersnurran verkar ha fastnat. Typiskt. Sen kollar jag diskmaskinen och den står och blinkar. Orkar inte ta tag i det direkt så jag går upp och gör mig i ordning. Men sen, när jag fått i mig lite frukost kollade jag lite närmare på problemet. Lampan till Tillopp/Avlopp lös rött och diskmaskinen hade inte diskat varken rent eller klart. Fick börja läsa manualen. Precis vad man vill göra när man ska iväg till jobbet. NOT. Iaf, fick börja med att dra loss silen i botten av diskmaskinen, den var hur skitig som helst och innehöll glasbitar, stenar och snäckor. Sen fick jag rycka loss ett rör och göra rent i avloppsdelen och dessutom ösa ur vattnet som fanns kvar i maskinen. Som tur var så var det inte så svårt och det tog bara en kvart och sen funkade maskinen igen. Tror jag iaf... satte igång den och gick hemifrån. Nu i efterhand undrar jag om jag inte lärde mig något av nattens händelse...

Det är tråkigt att vara ensam hemma :-( Har ju bara katten att prata med när jag går och pysslar. & Lilleman bryr sig inte om vart jag placerar lampor, böcker, foton etc. Han är tråkig på det sättet. Dock fick jag en fin present av Johan i lördags i 16-månaderspresent, en Zuny-Gorilla, så att jag hade någon som skyddar mig när han är borta (Johan alltså, inte Gorillan). Visst är den fin!Jag har kanske, kanske hittat en sak som jag velat ha ett tag nu. Ska se om jag kan få tag i det efter jobbet. Går det så blir det statusrapportering här sen, eller ja, det kanske det blir iaf :-) Hoppas hoppas.

/Heléne

Kommentarer

Populära inlägg