Lampor i vintermörkret

Det börjar bli mörkt ute och då måste man sätta upp lampor. Så på tre dagar har det blivit "tre" nya lampor (vi har faktiskt extremt dåligt med lampor). I lördags köpte vi fantastiska adventsljusstakar som vi egentligen fastnade för förra året. På lördag åker de upp, dagen innan advent, passar bra tills dess att vi ska ha middag. Så här de de ut:I söndags åkte Johan och barnen och inhandlade en ny lampa till entrén, vi ska byta ut alla lampor som finns i trädgården och dessutom sätta upp nya, dels vid garaget så jag slipper vara rädd för mörkret och dels ute i i trädgården. Men vi började med en vid entrén som nu lyser fint och reagerar på ljus och mörker.  


& slutligen idag har Johan inhandlat en PH5 som an länge velat ha. Han hittade den på blocket och den var tydligen i bra skick så nu är han på väg hem med den. Jag som inte är någon lampkännare tycker den är fin men har egentligen ingen mer relation till lampan än så. Johan, däremot, ser nog på saken lite mer som upphovsmannen själv:

”Selve øjeblikket i Pouls liv”, skriver Paul Hammerich i sin digra krönika om Poul Henningsen (1894–1967), Lysmagaren. I ett och ett halvt år hade han kämpat vid ritbordet för att uppfinna den perfekta ljuskällan – lampan som inte bländar" (från Sköna hem Publicerad: 2009-08-05)


Ska bli intressant att se den ovanför köksbordet sen, förhoppningsvis får jag då se den perfekta ljuskällan :-)

Kommentarer

Populära inlägg