Nya möbler & såld lya

Var ett tag sen vi skrev men nu har det iaf hänt lite. Johans lägenhet är SÅLD! Vi hade besiktning (don't ask us why...) i torsdags och utan anmärkning så nu är köpet klart. Skönt, nu kan man fokusera på framtiden och det nya huset. Det är nu 19 dagar kvar tills vi flyttar in och jag misstänker att tiden kommer gå sjukt snabbt från och med nu. Speciellt som Johan ska vara borta i sex dagar under denna tid. Fast jag kan ju packa en del själv, då har jag ju möjlighet att egenhändigt bestämma vad som ska följa med till nya huset :-)

I helgen var vi på Miljögården och råkade springa på ett erbjudande vi inte kunde motså. Egentligen var vi där för att kolla morgonrock men kom på att vi kunde kolla köksbord också. I köket vill vi ha ett runt bord och det lutar kanske åt det här:

Bordet heter Tavlolo och mäter ø 120 H 74 vilket gör det till ett perfekt köksbord. man sitter mycket bra fyra personer men kan sitta upp till sex st. Är vi fler än sex personer måste vi istället flytta ut till vardagsrummet där vårt nybeställda Supereelipsbord ska stå! Det var det erbjudandet vi inte kunde motså, bordet är nedsatt 20% under oktober och eftersom det är ett bord som Johan pratat om konstant sen vi träffades så fanns det inte så mycket att diskutera. El, vi köper ett bord istället för en ny säng kan vi säga :-)


Bordet består av en endaste skiva och är 240x120. Där får man lätt plats 10 personer och det passar oss. Man kan även köpa bord med iläggsskiva men dels är de smalare och vi tycker det är snyggare utan den kant man får på köpet när man har bord med iläggsskiva.

Stolar har vi inte diskuterat riktigt än, hittade ett par riktigt snygga på miljögården (inte myran el sjuan för de är så sjukt dyra) men vi får se, Stolar är ingen bråttska, kan använde dem vi har tills vi hittar några vi verkligen vill ha.

Det som nu gäckar oss är hur vi ska möblera tv-delen av vardagsrummet. Det är en bred men ganska kort del som passar bra för tv-häng men det är svårmöblerat. Vi vill ha soffor med ganska stelt snitt, gärna ljusgråa och dem har vi hittat på Bolia. Heter (passande?) Scandinavia och är lagom retro. Får se hur det blir.

/Heléne

Kommentarer

Populära inlägg