En bank är en bank är en bank är lurendrejeri?

Ok, nu går vi verkligen in på sista varvet. Vi packar frenetiskt... ja eller packar iaf, och det är kaos i lägenheten. Hur mycket man än packar så ser det ändå ut som en atombomb slagit ner i varje rum. Fattar knappt hur det här ska gå till men som tur var är det ju en dag i morgon också.

Kl 10.40 besöker vi banken. Egentligen skulle detta besök ha ägt rum i Malmö men då vi överraskades negativt av min bank i går så har vi nu valt att byta bank. För att göra en lång historia kort så förhandlade vi i somras med tre olika banker inför husköpet. Eftersom köpet inte skulle göras förrän nu förhandlade vi om ränterabatter etc. Dvs, det enda sättet att jämföra bankernas erbjudande. Vi fick en bra rörlig ränta hos min bank och en ok men inte fantastisk bunden ränta. Så vi försökte få ner den bundna räntan ytterligare genom att fråga om hon kunde göra något för att sänka den ytterligare. Det hade hon svårt för att göra på egen hand och bad att få återkomma, hon var tvungen att prata med sin chef i Stockholm. Sagt och gjort, vi lämnade banken och väntade på hennes besked. Vilket kom först två dagar senare då hon lyckats göra ytterligare några punkter. Som villkor var Johan tvungen att bli helkund (det villkoret gällde redan från start förvisso), vi var tvungna att ta en bolåneförsäkring (om en går bort etc) samt att vi var tvungna att pensionsspara. Jag pensionssparar inte nu och är lite tveksam till det men sa ja trots allt för det var ett schysst erbjudande.

Frid och fröjd trodde vi, tills vår bankdam hör av sig och för att höra vilket upplägg vi vill ha, rörligt + bundet eller nån annan lösning. Jag bad henne skicka ett förslag via mail och det gjorde hon. I det hade den rörliga räntan ökat med 43 punket, vilket är rimlig. När det gällde de bundna räntorna var de dock avsevärt högre än innan, och vad som var värre var att hon hade gett oss listräntorna, dvs de räntor man återfinner på bankens sida över nuvarande räntor. Johan mailade henne och sa att jo det såg bra ut men vi väntade oss givetvis att få de ränterabatter vi pratat om tidigare. På detta mail kom det inget svar. Johan försökte ringa och be henne ringa upp... inget svar. När han till slut fick tag i henne visade det sig att hon minsann aldrig hade lovat oss några rabatter etc, det får hon inte göra. Johan blev något förbannad och jag trodde hon skämtade. Men icke, hon hade inte lovat oss några ränterabatter, vad hon hade sagt var att just då hade vi kunnat få 0.25% mindre på det ena lånet och 0.28% mindre på det andra lånet. Johan undrade då varför vi diskuterade rabatter i somras om hon inte kunde ge dem när vi väl skulle ta lånet. det påstod hon att hon inte hade gjort.

Jag var naturligtvis väldigt tveksam till det hela och trodde att det blivit något missförstånd så jag sa att jag skulle ringa henne istället. Sagt och gjort. Jag försökte ringa och inget svar... höll på så ett tag till Johan sa att jag skulle skriva #31# innan jag ringde för då syntes inte numret... Gissa om jag blev förvånad när hon svarade redan på andra signalen. Surprice... Iaf. Nejdå, där var inga missförstånd, hon hade inte lovat oss några ränterabatter. Jag sa att vi kanske hade missförstått och det var ju tråkigt och så berättade jag min syn på det, dvs att hon ringde sin chef etc. Jo det kom hon ihåg men inte att hon lovat några rabatter. Hmm, då jag tydligt kom ihåg att hon lovade det i utbyte mot att vi var tvugna att pensionsspara och ta bolåneförsäkring så sa jag att ok, vi kanske missförstått, men om hon inte lovat rabatt, då behöver vi inte pensionsspara och heller inte ta en försäkring? För det borde ju rimligen inte längre gälla... Jo det kunde man ju tro men icke. Det kom vi minsann inte undan. Fram tills dess var jag trots allt förstående och tänkte att jaja, så går det kanske till och vi missförstod. Men det där var ren och skär lögn från hennes sida. & när Johan sa att han ville ringa Handelsbanken så sa jag go a head! Vilket han gjorde och där var det inga som helst problem med de ränterabatter vi hade pratat om i somras. Surprice igen. Så nu blir vi helkunder i Handelsbanken och löser ut vårt handpenningslån i vår gamla bank på måndag. Skönt med Handelsbanken, de svarade snabbt, bra och inget strul.  Trist bara att det ska komma just nu. Men vår gamla bank förlorar oss och vi lär inte rekommendera någon annan att använda dem i fortsättningen. Så det så :-)

Kommentarer

  1. Det läskiga i kråksången är att en enskild person kan förstöra ryktet för en hel bank.. Jag har haft dåliga erfarenheter av unga dumma bankkillar som verkligen inte har kolla på läget, inte gjort det dem lovat utan man fått ringa flera gånger. Upptäcker flera månader senare att de inte ändrat en avgift osv. Det var Swedbank och vi är kvar, mycket tack vare att min bror jobbar där och kan ge mig viktig info som jag använder mot dem.. :-) Hoppas ni blir nöjda med den nya banken och lycka till med flytten! :-)

    SvaraRadera
  2. Bankpersonalen är ju försäljare och det vet man ju hur dom kan lova guld och gröna skogar.... Man skall nog ta det skriftligt på deras löften. Handelsbanken är en bra bank.......

    SvaraRadera
  3. Kan rekmendera handelsbanken i lund. Vi bytte bank när vi köpte hus för 9 år sedan. Vi hade då sparbanken finn å de gav oss sämst villkor av alla banker som vi pratde med. Lycka till å grattis !

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg